Jeg er efterhånden indset, at jeg (hvor gerne jeg end ville) simpelthen ikke har den energi i hverdagen som jeg havde inden ulykkesnatten. Derfor har jeg også måtte indrette mit liv efter mine nye omstændigheder. Som tiden er gået, har jeg fundet nogle tips og tricks der hjælper på de grumme dage og generelt bare gør min hverdag mere overskuelig.

 

Mine tips til en lettere hverdag

 1. Gør brug af en kalender til alle aktiviteter og skab et overblik over din energifordeling.
 2. Del dine piller i dagsportioner til de næste 14 dage.
  Det minimerer fumleriet med pilleæskerne.
 3. Ha’ altid dit to-go kit klar.
  Mit indeholder; pilleæske, gajol/mentos, tyggegummi, læbepomade.
 4. Fordel madlavningen.
  Flere retter kan deles op over tid og giver plads til hvil imellem, udnyt det.
 5. Aftensmaden indebærer mange overvejelser og opgaver, gentag dem ikke hver dag.– Lav en madplan til ugen/måneden, det er endda budgetvenligt. Husk at de kan genbruges.– Brug fx tid søndag med resten af husstanden og snit salat til den kommende uge.– Ha’ en back-up plan i fryseren. Jeg er fan af lasagne og ja, det er den fra Knorr.– Ha’ en liste over take-away steder til de lange dage og gør valgprocessen mere overskuelig.
 6. Ha’ altid førstehjælpskittet klar. Mit består af chokolade, Sun Lolly eller juice.
 7. Rengøringswipes til hverdagen.Det er lettere at holde rent end det er at gøre rent. Jeg køber mine i Rema og de fjerner både make up rester i håndvasken og kødsovs på skabslåger.
 8. Elektroniske hjælpemidler– Robotstøvsuger.Vores robotstøvsuger (Nani) holder skidtet nede og eftersom rengøring er en endeløs kamp, så er hun blevet en højt skattet del af familien!– Køkkenmaskine.Kalle Kenwood er det nyeste skud på stammen herhjemme. Han sørger for, at jeg kan bage rugbrød (læs: boller og kage) igen og det elsker jeg ham for!– Elektrisk tandbørste.Intet navn denne gang, forslag modtages gerne. Overvejer pt. Ellie. Den er en stor lettelse for hånden! Jeg kan tydeligt mærke når frosten kommer, når jeg har kørt bil osv.. Hér kommer Ellie (?) ind i billedet, den mindste aflastning for hånden letter nemlig min hverdag.
 9. Pyt reglen. Gør det en réel forskel om vasketøjet ligger to timer mere? Overfalder støvet i hjørnet dine gæster og ser de det overhovedet? Pyt! Pyt med de små ting. Personligt har jeg det faktisk bedre, når jeg er i et hjem der ligner et hjem. Først og fremmest føler jeg mig mere velkommen, når hjemmets ejere ikke har okset rundt og gjort pinligt rent inden jeg kommer. Det er nemlig et tegn på, at de stoler på mig og dét er da fantastisk!
 10. Gør brug af dine nærmeste, når de tilbyder deres hjælp.
  Ja, den er krads, men det er nok mit bedste råd. Bid stoltheden i dig.
  Tænk på, hvor gerne du vil hjælpe dem og hvilken fantastisk følelse du får, når du har gjort en forskel. Dén følelse giver du dine nærmeste, ved at lukke dem ind og lade dem hjælpe hvor de kan.

Det virker måske bare som små ting, der ikke vil gøre en forskel, men tilsammen er de altafgørende for at min hverdag hænger sammen. Hvad gør du, for at gøre hverdagen lettere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *