For en måned siden jeg blev bevilliget fleksjob, hvilket både føles som i går og som flere måneder siden.

De første to uger efter mødet med rehabiliteringsteamet var jeg helt kvæstet.
Der blev ærlig talt ikke lavet mere end det absolutte minimum og det gjaldt også med jobsøgningen.
Jeg fik dog hurtigt følelsen af, at jeg burde have sendt flere ansøgninger og landet bare ét jobinterview. Helt ærligt, så gav det mig faktisk en byld i halsen og en stor klump i maven.
Det eneste jeg skulle var at finde et job. Hvorfor havde jeg så ikke fundet et?

Det gik mig meget på og tanker om at jeg ikke gjorde nok, ikke havde nok kvalifikationer, nok erfaring og aldrig ville få et arbejde begyndte at fylde hele min dag.

Find din passion

For et par uger siden havde H og jeg en (u)hyggeligt aften med min svoger og svigerinde.
Vi var ude at spise og derefter var vi til Dystopia i Vejle.

Hvordan jeg (som stadig dækker øjnene, når jeg ser Basil Mus) blev lokket med til det  mest skræmmende haunted house i Danmark, forstår jeg stadig ikke!

Det var en meget grænseoverskridende aften!
Det var et fuldstændig vanvittigt set-up med skuespillere, der allerede fra den lange indkørsel ad mørkedalsvej (I shit you not, der ligger det!) gav en oplevelse med på vejen. Jeg troede, jeg skulle dø flere gange den aften og havde ondt i halsen flere dage efter, fordi jeg havde skreget så meget!
Men jeg kom igennem og overtrådte dermed en ret vild grænse, og dét føltes vanvittig godt!!

Anyway!

Den aften spurgte min svigerinde, om det havde givet mig ro at være blevet bevilliget fleksjob og hvad det egentlig endebærer. Jeg forklarede, at det var en kæmpe lettelse og at fleksjob i bund og grund ¨bare¨ er et job med færre timer og skånehensyn.

Inden jeg kom til mine tanker omkring jobsøgning, sagde hun noget, som lettede min samvittighed. Først og fremmest mente hun, at det nok var sundt nok, jeg havde lidt tid til at ¨lande igen¨ ovenpå hele forløbet med kommunen. Derefter sagde hun noget, som jeg prøver at huske mig selv på hver dag.
¨Du skal arbejde med det, du brænder for.¨

Ja, det er det jeg skal, og det er okay at søge efter et arbejde, jeg brænder for.
Selvom jeg ikke arbejder 37 timer i ugen, så er det stadig meget tid og energi fordelt på en livstid og den tid og energi skal ikke bruges på noget, jeg ikke brænder for. Heldigvis har det sidste år i praktik indenfor kommunikation og marketing vist, at jeg stadig brænder for min uddannelse. Så de fire år på universitetet (forlænget pga. ulykken) er ikke spildt + jeg har et års relevant erhvervserfaring på mit CV.

Det er ingen skam

Dagen efter var min søster og svoger på besøg. Min søster og jeg har et fantastisk bånd og hun formår altid at sætte tingene i et bredere perspektiv. Også her faldt snakken på min nye tilværelse som fleksjobber og også hér faldt en kærkommen kommentar.
¨Der er ingen skam i at være jobsøgende¨

For mig var der en skam forbundet med at være jobsøgende. Det betyder jo, at jeg ikke har et arbejde. At der ikke er nogen, som der har sagt ja til at ansætte mig. Så er jeg jo ikke god nok. Her kom min søster med eksempler på folk, som var overkvalificerede til job og derfor fik afslag samt folk der sagde nej til jobs fordi, de ikke brændte for dem. Og nej, jeg ser ikke mig selv som overkvalificeret, men det satte ligesom tingene lidt i perspektiv. Jeg synes nemlig det er helt forståeligt, når andre ikke har et arbejde og søger de stillinger de finder interessante og søger uopfordret hos de virksomheder, de er passionerede omkring.
Hvorfor skulle det samme ikke gøre sig gældende for mig selv?

¨Søs, du elsker det, du laver og du er god til det. Du skal nok finde et arbejde, det er jeg sikker på! Det skal bare være et arbejde, du er glad for og ikke bare et job.¨

Effektiv jobsøgning

Med de ord fra min kloge søster har jeg et nyt mindset i min arbejdssøgning.
Jeg søger de stillinger, jeg finder interessante. Stillinger der fanger min opmærksomhed og nysgerrighed, hvor jeg kan se en udvikling for virksomheden gennem mit arbejde.
Kæmpe bonus ville være, hvis det er hos virksomheder, jeg finder interessante. På den måde vil jeg ikke ¨kun¨ kunne bidrage med faglig viden, men også en personlig forståelse for produktet/ydelsen.

Jeg er stadig nervøs og spændt på at se hvad fremtiden bringer, men med en effektiv jobsøgning kan det kun blive godt. Bum.

1 comment on “Jobsøgning er ingen skam”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *